Cluedo live

Cluedo live

Kanske har du någon gång redan testat på det populära brädspelet Cluedo? Detta går ut på att du tillsammans med 2-6 andra spelare ska lista ut hur ett mord har begåtts. Du måste komma på vem som ligger bakom, vart det begicks och med vilken typ av vapen. Nu har det även kommit en live-version av spelet så du får chansen att leva spelet i verkligheten utan tärning. Detta är framförallt populärt i Storbritannien, vilket också är platsen där spelet grundades från första början. Hundratals hoppfulla detektiver dyker upp på samlingsplatsen för att delta och se om de lyckas lösa mysteriet.

Hur fungerar Cluedo live?

Om du vill vara med i ett live-event av Cluedo måste du oftast anmäla dig i förväg. Ett av företagen som anordnar detta heter Cluedupp. Det är smidigast att gå in på deras hemsida för att se vilka städer som står på tur. När du och ditt team befinner er på platsen kommer ni få ladda ner en fil i en app. Där står all information ni behöver veta om fallet. Runt om i staden måste ni sedan leta upp ett antal virtuella vittnen som ni ska förhöra. Med hjälp av information ni får ska ni lyckas hitta mördaren.

Regler för Cluedo live

I nuläget är det alltså i Storbritannien det anordnas denna typ av events. Har du vägarna förbi kan du passa på att anmäla dig till detta äventyr. Det som krävs är att du betalar en liten summa i förväg för att vara säker på få en plats. Ni måste vara minst 2-6 spelare och ha tillgång till en smartphone. Denna behövs för att kunna ladda ner spelet med all information om fallet. En omgång kan ta allt mellan 1-4 timmar beroende på hur duktiga ni är. Tänk på att ha bekväma skor eftersom ni ska springa runt i staden.

Comments are closed.